Tratamente cu miere

Livrare miere | Cum cumpar miere?

Mierea ca Tratament

Dovezi ale folosirii mierii de albine în alimentație datează de acum 10.000 de ani deși, este mai mult ca sigur faptul că proprietațile acesteia erau cunoscute de oameni cu mult timp înainte. Cel mai probabil, mierea sălbatică, alaturi de fructe și carne a constituit unul dintre primele alimente folosite de oameni.

Utilizarea acesteia în medicina este înregistrată pentru prima dată în Egiptul antic, acum aproape 5000 de ani, într-un tratat atribuit celui pe care tot mai mulți istorici îl consideră adevăratul părinte al medicinei, Imhotep. Acesta descrie amănunțit tratamentele cu miere aplicate pe răni deschise muncitorilor egipteni, pe care îi coordona în construcția primelor piramide. Rețetele sale, preluate de medici de-a lungul timpului, aveau să rămână general valabile până aproape de zilele noastre.

Nici Hippocrate, cel mai vestit medic al Greciei antice, cel al cărui principal merit este de a fi pus bazele medicinei că știință în lumea occidentală, nu a trecut cu vederea efectele curative ale mierii. În cele nu mai puțin de 70 de lucrări care i se atribuie, Hippocrate menționează calitățile antiinflamatorii ale acesteia și o recomandă în ceea ce avea să fie primul tratat de medicina preventivă.

De fapt, mierea devenise atât de apreciată încât, în Roma antica, era folosita că monedă de schimb, în locul aurului; obicei păstrat în unele tari, inclusiv Tarile Romane, până spre sfârșitul Evului Mediu.

Alte tratamente cu miere puteti gasi si aici : Tratamente cu miere de albine